dimarts, 13 de juny del 2017

Els infants de P3 estudien l'origen de la llana



Aquest 3r. Trimestre hem proposat als infants d’estudiar l’origen de la llana i com treballar-la. Per això hem programat dues visites que ens ajudaran a aprofundir en aquest tema.

Dilluns 22 de maig, de bon matí, vam encaminar-nos cap a Casablanca per estudiar els xais, la llana i com treballar-la.
Pel camí, com sempre, ens trobem amb un munt d’oportunitats per aturar-nos: el call, l’escola de música, el Tint, la Font Gran, el rierol que cal travessar, el Cau...
Un cop a Casablanca en Pep i l’Arnau van esquilar una ovella i la Maria i la Fàtima ens van fer una demostració de com netejar la llana, pentinar-la i filar-la.
Després de dinar en Jordi i l’Arnau ens van acompanyar a fer una visita pel Mas, ens van presentar els animals i ens van explicar com viuen i què necessiten.
A 2/4 de 5 vam retrobar a les famílies a la rotonda d’accés al Mas.

Dilluns 29 de maig, vam agafar l’autocar per anar cap a Manlleu i fer una visita al Museu Industrial del Ter (MIT). Allà vam aprendre a fer feltre tot fent servir les nostres mans, amb aigua, llana i sabó. Vam  veure, olorar i tocar llana de cabra, de camell i d’ovella. També vam poder visitar la planta baixa del museu on es pot veure la turbina i les màquines que es feien servir antigament per fer fil.

Podeu veure algunes fotos de la visita al Mas Casablanca clicant aquí.
Podeu veure algunes fotos de la visita al MIT clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu missatge serà visible quan un administrador del bloc l'aprovi. Gràcies per la paciència.